10 Ağustos 2009 Pazartesi

MJ Anısına..




Ben pek bilmem ama annemlerin zamanında tam bir idolmüş Michael Jackson.Thriller döneminde herkes Thriller dansını yapmaya çalışırmış.Smooth Criminal'ı başa sarıp sarıp dinlerlermiş.Her çektiği video klip dört gözle beklenirmiş.Hele ki İstanbul'da konser verdiği zaman tam bir rüya gibiymiş.Sahnede devleştiğini söylüyor annemin konseri izleyen arkadaşları.Ben o zamanlar altı bağlı gezen bir canlı olduğumdan bilmiyorum tabii..Vay be.

Michael Jackson , benim aklımın erdiği yıllarda haklı veya haksız birçok skandalla boğuşmaya başladı.İşte o zamanlar kimse Jackson'ın, hayata bu kadar çabuk veda edeceğini hesaba katmıyordu.
Adı skandallarla gündeme gelse bile her defasında aklanıyordu fakat ne çare.İnsanoğlunun kalbi bir kere kırıldı mı kırılıyor işte.Yakınları bunca olayın ardından Jackson'ın içine kapandığını söylediler birçok yerde. Haklı, içine kapanmayıpta ne yapacaktı. Medya, yaşarken o kadar üstüne gitti ve kamuoyuna Michael Jackson'ın gerçek yüzünü göstermemeye , aslında onun ne kadar iyiliksever biri olduğunu unutturmaya çalıştı ki insanlar sanatçını özünü unuttu.Zavallı adam o kadar çok yardım projesine imza attı, çocuklar için o kadar çok iyilik yaptı ki sonucunda ona çocuk tacizcisi damgasını vurdular. Peki medyanın sakladığı Michael Jackson esasında nasıl biriydi.
Okuduğum haberler , izlediğim röportajları sonucunda kısaca anlatayım. Michael çocuksu ruhunu kaybetmeyen, çocukları çok ama çok seven , evi Neverland'de ülkenin her yerinden gelen çocukları ağırlayan, bir sürü hastlıklı çocuğun tedavi olmasını sağlayan , birçok yardım projesinde yer alan, dünya barışının gerekliliğini son nefesine kadar savunan biriydi. Sahnede çizdiği star imajının tam tersi, özünde bir meleğe ev sahipliği yapan bir insandı.(bana göre)Peki onun bu özelliklerini kim biliyordu ? Michael Jackson dendiği zaman çoğu insanın aklına önce çocuk tacizi davası sonra efsanevi moonwalk dansı geliyordu.Peki bu adam bunu haketti mi? İyiliğine karşılık olarak medyanın yaptıkları bu adamı yıpratmadı mı? Yardımcılarına varana kadar hiçbir yönden yüzü gülmeyen Jackson daha henüz kendini toparlamış ve turne çalışmalarına başlamıştı ki acı haber geldi."Michael Jackson hayata gözlerini yumdu" Bu efsanevi sanatçının kalp krizi geçirdiği dünya basınına ölüm sebebi olarak yansıdı , daha sonra sebebi ilaç dendi ve doktoru arama çalışmaları başladı.Doktor bulunur mu bulundu mu bilemiyorum ama bildiğim şey Jackson'ın bir cinayete kurban gittiği. Daha yapacağı çok iş olan bir çok projesini yarım bırakan Jackson hayattayken iyiliklerine karşılık hep sırtından bıçaklandı.Ölümünden sonra insanlar esasında sanatçının nasıl bir kimliği olduğunu öğrendi fakat iş işten geçmişti. Keşke yaşarken kıymeti bilinebilseydi de kalbi bu kadar çok kırılmasaydı.Şuan dünya üzerinde başka bir Michael Jackson yok ve hiçbir zamanda olmayacak.Ne yazık ki ona iftira atanlarında yaptıkları yanlarına kar kalacak.Umarım öldükten sonra huzur bulmuştur.Mekanı cennet olsun.

Günün Sözü:

"If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself and then make a change"
(Dünyayı daha iyi bir yer yapmak istiyorsan
kendine bir bak ve sonra bir değişim yap)

Michael Jackson




svglr.
mrv.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder